Bereik nu de werknemers van de toekomst

Er is een war on talent gaande. Die dwingt bedrijven om in een vroeg stadium in de candidate journey op het netvlies komt bij jongeren. Bij DST jongerencommunicatie delen we graag de inzichten over hoe bedrijven toekomstige werknemers aan zich kunnen binden. Maar de grootste inzichten ontstaan door zélf met de doelgroep in gesprek te gaan. Zoals we dat organiseren tijdens de workshop arbeidsmarkt & jongerencommunicatie.

Een op een met jongeren in gesprek over wat hen bezighoudt. Over wat zij belangrijk vinden in een toekomstige baan en over hoe zij het liefst benaderd worden voor vacatures. Tijdens eerdere workshops hebben we al ervaren dat vooral duidelijkheid voor jongeren belangrijk is. Een platte organisatie of leuke vrijmibo zegt veel jongeren niet zoveel. En een fancy corporate bedrijfsfilm, daar prikken jongeren zo doorheen.

Wat werkt wél? Jongeren willen weten wat hen te wachten staat. Wat zij kunnen leren en hoe de organisatie eruit ziet. Geen ingewikkelde terminologie, maar een boodschap die aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Dus neem de jonge doelgroep serieus. ”Snapchat en WhatsApp gebruik ik voor het contact met mijn vrienden. Als ik solliciteer stuur ik liever gewoon een e-mail. Het gaat wel om mijn toekomstige baan”, aldus de 23-jarige Loek. Natuurlijk speelt ook het imago van een branche of bedrijf een belangrijke rol bij de studie- en beroepskeuze van jongeren. Onze tip? Verzin geen gekunsteld verhaal om jouw organisatie ‘sexy’ te maken. Leg in plaats daarvan helder uit wat voor jongeren de voordelen zijn om voor jou te komen werken.

Vragen?

Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.