Design Thinking Center: Experience als mental gym

IT-ondernemer Huub Waterval  bouwde een Design Thinking Center. De 600 m2 grote experience ruimte opent zijn deuren voor elk bedrijf dat betere, meer innovatieve en gebruiksvriendelijke producten en diensten wil ontwikkelen. “We proberen bezoekers op een speelse manier te leiden van een fixed naar een learning mindstate.”

Opgewonden. Dat is de sfeer binnen het Design Thinking Center. Om je heen dartelen mannen en vrouwen met gele en roze Post-it papiertjes. Ze schrijven staand tegen muren of zittend aan tafels. Inspiratie loopt uit hun stiften, hun ogen fonkelen. Aangemoedigd door quotes en grote foto’s van dito denkers, geprojecteerd op draaibare panelen. Leonardo da Vinci, Winston Churchill, Johan Cruijff en Albert Einstein kom je tegen. Het mooiste citaat komt van Ralph Waldo Emerson, onbekend in ons land, maar een van de grootste denkers uit de VS, vindt Waterval, investeerder in IT-consultancy bedrijven en bedenker van het Design Thinking Center: “Nothing great was ever achieved without enthusiasm. En dat is precies wat deze ruimte losmaakt.”

FD Gazellen Award

Waterval is als ondernemer en investeerder sinds 2009 actief met diverse ondernemingen en kreeg drie keer op rij een FD Gazellen Award. Leuk hoor, die groei, realiseerde Waterval zich. Maar ook de IT consultancy business is aan verandering onderhevig. Omdat hij voorop wil blijven lopen, moest er een connectie worden gemaakt met de core business van klanten. Middels het Design Thinking Center wordt een duurzame verbinding gecreëerd met de business.

Design Thinking

Waterval: “De enorme technologische mogelijkheden van Internet of Things, Big Data en Cloud Computing creëren veel kansen maar maken het ook een uitdaging voor onze klanten om te kunnen overzien wat er allemaal mogelijk is en hoe ze dat kunnen toepassen. Technologie stond jarenlang los van de business, het had een ondersteunende functie. Dat is veranderd: IT is vandaag onderdeel van je business, sterker nog, het is vaak de sleutel voor het
onderscheidend vermogen van de dienstverlening van onze klanten. Design Thinking helpt ons hen nog beter van dienst te zijn, en geeft ons een duidelijk onderscheidend gezicht binnen IT-consultancy. ”Design thinking is een manier van denken waarin de eindgebruiker van een dienst, product of proces centraal staat. Die mindset laat je vaak los bij businessvraagstukken, vertelt Christof Zürn, Chief Design Officer van het Design Thinking Center. “Bij Design Thinking zet je de mens centraal. Je moet je inleven in het werkelijke probleem van een klant, in diens latente verlangens. Dat zorgt voor betere producten die echt een vraag oplossen en mensen echt willen. Een nieuw business model, aanscherping van de customer journey, business proces redesign of een software oplossing.”

Today is the first day of your future

Voor de ondernemingen van Waterval is Design Thinking uitgegroeid tot een manier van leven. Een derde van alle consultants draagt inmiddels het predicaat gecertificeerd Design Thinker. De bouw van het Design Thinking Center was de volgende stap. Binnen kunnen bezoekers het denkproces van Design Thinking concreet ervaren, en die human centered design experience begint al kilometers verderop. Achter Amsterdam CS wachten Plastic Whale-boten die bezoekers meenemen over IJ en Amstel naar de uitstaphalte in Overamstel. Daar ligt het Design Thinking Center in het lab van de voormalige ‘Kauwgomballenfabriek’. Je komt binnen in een veelkleurige container, en daarin begint het feest eigenlijk al. Je passeert de belangrijkste
uitvindingen uit de wereldgeschiedenis. Van het wiel, de boekdrukkunst, de stoommachine, de paperclip en de telegraaf tot het internet, Toyota Prius en Virtual Reality, en aan het eind prijkt het bedrijfslogo van de bezoeker, want ‘today is the first day of your future’. En ja, dat brengt bezoekers direct in de juiste stemming. Waterval: “Iedereen die binnen komt, krijgt direct energie. ‘Wauw, wat is dit’. De lichte voormalige fabrieksruimte nodigt uit, zorgt voor een lach op gezichten. Mensen willen ontdekken, “aan de slag.”

Design Thinking Center: Experience

Mental gym

Voordat bezoekers aan de slag kunnen, eerst een kop koffie, en dan nemen ze plaats op de ‘tribune’. Daar krijgen ze uitleg over de ruimte en de invulling van de dag. Horen ze dat Design Thinking bestaat uit drie tot vier stappen, met tal van tussenstapjes waarin je een oorspronkelijk idee alsmaar verder aanscherpt. Dat het gaat om samenwerken met mensen uit zoveel mogelijk disciplines. Alles duidelijk? Dan brengt een Design Thinking-coach hen terug naar het uitgangspunt van de dag. Want klopt dat klantenprobleem dat ze vooraf hebben omschreven? Of speelt er latent iets heel anders? Het Design Thinking proces is begonnen, en kijk, daar dwarrelen de deelnemers in groepjes uiteen over de vloer die met kleurige strepen, cirkels en stippellijnen in rood, geel, blauw en wit, sterk refereert naar die gymzaal van vroeger. Een verschil: in het Center draait het om een mental gym. Waterval: “We proberen het denken van mensen te veranderen. Hen weg te leiden van een fixed naar een learning mindstate. Voor ons is het Design Thinking Center een manier om bestaande klanten te helpen. Met de toegenomen mogelijkheden in technologie is het belangrijker dan ooit om iedereen uit de ‘comfort zone’ in de ‘learning zone’ te krijgen.”

Mobieltjes inleveren

In de ruimte hangen zes GoPro-camera’s die om de zes minuten een beeld schieten en aan het einde van de dag een fraaie timelapse tonen. Leuk cadeautje achteraf. Net zoals een werkend prototype van de oplossing die de bezoekers met elkaar hebben ontwikkeld. Zoals alle productschetsen gaandeweg de dag real time worden geprint. Toch wel opmerkelijk: voor een IT-consult is het Center opmerkelijk niet technisch-gedreven, mooier, in kasten vind je Lego-blokjes, puzzels, boeken en een basketbal om mee te spelen. Zürn: “We wilden geen staalkaart van digitale high-end mogelijkheden. Een Post-it of basketbal kan evenveel bijdragen aan een business oplossing als een touchscreen. Bij ons draait het nadrukkelijk om de bezoeker. We wilden een hoogwaardige klantbeleving creëren, waarbij bezoekers op een speelse manier de flow van Design Thinking doorlopen. En ze in een andere wereld, comfortably uncomfortable, nieuwe dingen ervaren en bedenken. Het liefst moet je je mobieltje inleveren. In de middagpauze mag je die even bekijken.”

Nieuwe mindset

Waterval is overvallen door het grote aantal internationale bezoekers dat al kort na de opening op bezoek is geweest.  Het Design Thinking Center is niet alleen toegankelijk voor eigen klanten maar ook voor derden. “Wij bieden bezoekers een veilige plek om vrij en speels te denken aan de hand van Design Thinking.” Nog belangrijker, zegt Zürn: “We hopen bij hen een Design Thinking mindset te ontwikkelen. Dat is nodig om in de toekomst betere en gebruiksvriendelijker producten en services te leveren. Sommigen zetten ook Design Thinking-afdelingen op, waarbij we kunnen assisteren. Het is net als met Design Thinking zelf. Aan het einde van de dag vinden bezoekers een oplossing die wij misschien zelf niet hebben bedoeld, maar die hen echt verder helpt.”

Wij organiseren regelmatig inspiratietrips naar het Design Thinking Center. Interesse in het bijwonen van een inspiratietrip? Kijk hier voor meer informatie. 

Vragen?

Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.