Lesprogramma Energy City staat live

De aanvragen vanuit het onderwijs voor het lesprogramma Energy City stromen binnen bij DST Jongerencommunicatie. Energy City is het lesprogramma voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs dat DST samen met Energie Beheer Nederland (EBN) heeft ontwikkeld. Leerlingen worden met behulp van een online presentatie, interactieve quiz aan het denken gezet over energietransitie. Na deze klassikale onderdelen gaan kinderen aan de slag met een praktisch rollenspel. Daarin mogen zij in kleine groepjes samen de fictieve stad Energy City duurzamer maken, aan de hand van actuele vraagstukken.

 

Energy City wil bereiken dat leerlingen zelf inzicht krijgen in de complexe vraagstukken binnen de energiesector, met name rond de overstap naar duurzame energiebronnen. Er is namelijk niet één oplossing. Elke energievraag heeft z’n uitdagingen en elk energieaanbod heeft z’n voor- en nadelen. Met het rollenspel leren kinderen dat een duurzame samenleving alléén mogelijk is als iedereen bijdraagt.

Eerder was de interactieve quiz vier dagen lang onderdeel van het Generation Discover Festival in Den Haag, waar kinderen zélf konden ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is.

 

Vragen?

Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.