Masterclass De Leukste Bedrijven

Steeds meer bedrijven hebben moeite om de juiste mensen te vinden. Zozeer zelfs dat de economische groei wordt afgeremd. Tijd voor een nieuw initiatief, waarbij bedrijven jongeren in een vroeg stadium aan hun werkgeversmerk binden. Een nieuwe aanpak waarbij bedrijven en jongeren elkaar vroeg leren kennen, via het onderwijs. Daarom kwam op donderdag 4 oktober de gouden driehoek van bedrijven, onderwijs en jongeren bij elkaar voor de masterclass ‘De Leukste Bedrijven’. En dat leidde tot veel nieuwe inzichten.

Daar waar bedrijven zitten te springen om personeel, hebben jongeren nauwelijks een idee van de kansen die er liggen. De belevingswereld van bedrijven, jongeren en de decaan liggen ver uit elkaar. Zij spreken nu eenmaal niet dezelfde taal. In het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank konden bedrijven zich als ‘leukste bedrijf’ aan jongeren en het onderwijs profileren. Een bedrijf in de tuinbouwsector laat de aanwezige jongeren weten dat er een gezellige sfeer hangt in de kas. Martijn (18 jaar) reageert: ”Een gezellige sfeer? Betekent dat ook dat er muziek gedraaid wordt in de kas? Dát spreekt mij aan, dát wil ik weten!” De aanwezige decaan laat weten dat ook het onderwijs behoefte heeft aan relevante aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. ”Kom op het juiste moment, op de juiste manier op het netvlies van de docent en zorgt dat het aanbod uit de praktijk een aanvulling is op de reguliere lessen op school”. Dan brengt de docent haar leerlingen graag in contact met bedrijven. ”Graag zelfs!”, aldus decaan Wendy.

De masterclass was het startschot van het nieuwe initiatief: De Leukste Bedrijven. DST Jongerencommunicatie zal hier samen met jongeren, de bedrijven, het onderwijs en initiatiefnemer en schrijver Giedo van der Zwan  een mooi vervolg aan geven om het tij van de war on talent te keren. Via een online platform en magazine dat zal worden uitgegeven in het onderwijs.

Meer informatie over dit initiatief? Of als bedrijf interesse in een plek in het magazine of online platform? Lees meer op de website De Leukste Bedrijven of neem direct contact met ons op.

Vragen?

Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.