Grote thema’s als circulaire economie, duurzaamheid en technische innovatie spelen een steeds grotere rol in het onderwijs. Maar ze zijn voor veel leerlingen nog erg abstract. Leraren en leerlingen willen relevant en vooral aansprekend, interactief, leerzaam en concreet lesmateriaal. Het Perpetual Plastic Project sluit naadloos aan op die behoefte. En zet consumenten en scholieren aan om bewuster met hun afval om te gaan. DST ontwikkelde het pilot lesmateriaal voor Perpetual Plastic Project’s basisschoollessen.
Afval hergebruikt
Perpetual Plastic toert vanuit zijn Rotterdamse basis al jaren door Europa met zijn zelfontwikkelde in het oog springende recyclingmachines. Deze 3D-printers recyclen ter plekke plastic afval – zoals drinkbekers op festivals – en geven het een nieuwe bestemming. Bijvoorbeeld als hippe sieraden. Zo leren bezoekers hoe ze hun plastic afval kunnen hergebruiken, en maken ze kennis met nieuwe (3D-print)technieken.
Koppeling met onderwijs
Scholen zijn een belangrijke doelgroep voor Perpetual Plastic. Maar inbedding van het door enthousiasme gedreven werk ontbrak nog. Samen met Perpetual Plastic, Better Future Factory en CityLab010 ontwikkelde DST daarom een interactief lespakket dat Rotterdamse kinderen bewust maakt van het plasticafvalprobleem.
Resultaat
Met de Perpetual Plastic Project recyclingmachine en op maat gemaakte (gast)lessen, ervaren kinderen het recycle-proces zelf, in de klas. Dit lespakket voor groep 7 en 8 is de Rotterdamse pilot die op landelijk niveau uitgerold gaat worden. Met de ervaring die Perpetual Plastic Project opdoet in de pilot, kan het landelijke lesmateriaal nóg beter afgestemd worden op de doelgroep.
Vragen over dit project?
Wij staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden.
Wil je meekijken met de experts in experience communicatie? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We bieden je nieuws, inspiratie en trends waar je wat aan hébt.