Volop aandacht voor Perpetual Plastic Project

Grote thema’s als circulaire economie, duurzaamheid en innovatie spelen een steeds grotere rol in het Rotterdamse onderwijs. Daarom is de interesse in interactief, leerzaam en verrassend lesmateriaal over zwerfafval groot. Samen met DST ontwikkelt Perpetual Plastic een interactief lespakket die Rotterdamse kinderen bewust maakt van het plasticafvalprobleem. Door de Perpetual Plastic recyclingmachine en op maat gemaakte (gast)lessen kunnen kinderen het recycle-proces zelf in de klas ervaren: van plastic afval tot 3D geprinte voorwerpen.

Als een van de ‘plannenmakers’ van CityLab010 werd afgelopen week volop aandacht besteed aan Perpetual Plastic Project. Meer weten? Blijf op de hoogte via Better Future Factory of neem contact op met ons jongerencommunicatieteam.

CITYLAB010 2017: SAMEN BOUWEN AAN DE STAD

CITYLAB010 2017: SAMEN BOUWEN AAN DE STAD De plannenmakers van CityLab010 lieten ook dit jaar weer fraaie staaltjes van creativiteit en inventiviteit zien. Bij dé werkplaats voor de stad van morgen presenteerden de plannenmakers ideeën die zij dankzij subsidies mogen realiseren. Tijdens het CityLab010 On Tour-event op de Hogeschool Rotterdam verrasten de plannenmakers onder meer met educatieve robots, interactieve knikkerbanen én transparante plastic recycle-machines. Filmstudenten Christian Groot en Charlotte Rietbergen reden met de Amerikaanse schoolbus van Drive2Connect mee met een aantal plannenmakers. Bekijk hier hun videoverslag en lees het hele verhaal in De Nieuwspeper of online via: https://issuu.com/denieuwspeper/docs/de_20nieuwspeper_202017_20nt_2021/5Credits:Camera + montage: Christian Groot (Dutch Filmers Academy)Camera + interviews: Charlotte Rietbergen (Dutch Filmers Academy)Soundtrack: Nieuwe dingen van Pápier by Tom Schoone (Albeda Muzikant Producer)

Geplaatst door De Nieuwspeper op woensdag 15 november 2017

Vragen?

Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.